!

Aarde van Vicenza 1 kg, Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020358
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment White 19

Historie en toepassing:

Oudheid

Maken deel uit van de aardkorst.Ze worden rechtstreeks gewonnen door mijnbouw. Het zijn de eerste pigmenten die de mens kende. Aardkleuren uit

Frankrijk en Italië.

Zijn in diverse geel en roodtinten verkrijgbaar. Toepasbaar in alle bindmiddelen.

Berlijns blauw of Pruisisch Blauw, 1 kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020356
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Blue 27. Historie en toepassing: 18e eeuws.Is een kunstmatig mineraal pigment. Heeft een intens diep blauwe kleur. Toepasbaar in lijm en vooral olie en lakglaceerverf. Niet in kalk en cementverven. Heeft een goede droging en een sterk kleurend vermogen. Is niet bestand tegen hitte. Pruisisch blauw is één van de eerste moderne synthetische pigmenten. Er is zeer weinig van dit pigment nodig om de sterke cyaanblauwe kleur te verkrijgen. De kleur is echter niet zo lichtecht. Door de hoge kleursterkte is de kleur snel overheersend. De kleur heeft vaak een groenachtige ondertoon en is voor mengen van paars daardoor minder geschikt.

Chroomoxyd groen 1 kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020350
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Green 17. Historie en toepassing:19e eeuws. Is een kunstmatig mineraal pigment. Hele mooie groene kleur. Toepasbaar in kalk, lijm, caseïne, olie waterglas, lak en cement. Is volkomen lichtecht en weersbestendig. Heeft een hoog kleurend vermogen, dekt en droogt goed. Is bestand tegen hoge temperaturen (900 °c). De stof komt voor als een groen, reukloos hygroscopisch kristallijn poeder, dat onoplosbaar is in water. Bij verhitting kleurt het bruin, na afkoeling weer groen. Het synthetische pigment chroomoxidegroen werd in 1929 door Bayer AG op de markt gebracht. In tegenstelling tot andere chroom verbindingen, is chroom(III)oxide weinig tot niet giftig.

Ercolano rood 1kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020565
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Red 102/ 101 (5%)

Historie en toepassing:

19e eeuws

Is een synthetisch pigment. Afkomstig van het metaal ijzer, dus een oxidatie proces.

Toepasbaar voor alle technieken.

Kalk geel donker 1 kg. Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020352
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Yellow 3/ Pigment Orange 5 / Pigment White 18/21

Kalk violet 1 kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020351
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Violet 23/ Pigment White 18/21

Historie en toepassing:

20e eeuws

Afkomstig van Dioxzaan, een organisch pigment en krijt.

Toepasbaar voor alle technieken, behalve fresco. Kalk violet is een zeer krachtig pigment.

Lithopoon 1 kg, Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020562
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment White 5

Historie en toepassing: 19e eeuws.Is een kunstmatig mineraal pigment. Het is veruit het eerste dat werd ontwikkeld. Toepasbaar voor stoomverf, matverf, lijmverf, emulsieverf en caseïneverf. Zeer goed kleurend vermogen. Wordt ook wel dekwit genoemd. Is lichtecht en hittebestendig. Lithopoon is een niet-giftig anorganisch wit pigment. Het is een mengsel van zinksulfide en bariumsulfaat. Lithopoon werd van 1912 tot 1975 in de Maastrichtsche Zinkwit Maatschappij in Eijsden vervaardigd.

Omber gebrand, 1 kg, Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020357
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Brown 7. gebrand/ ongebrand. Historie en toepassing: Oudheid. Aardkleuren uit Frankrijk, Italië, Duitsland en Cyprus. In diverse bruin tinten. Het branden betekent eigenlijk bakken; zo krijgt omber zijn kastanje achtige kleur. Toepasbaar met alle bindmiddelen. Ombers in olie gewreven, drogen uitstekend. De naam van het gesteente umber is afgeleid van de Italiaanse regio Umbrië. Het meest bekend zijn de umber-afzettingen van Cyprus. Umbers ontstaan voornamelijk op de oceaanbodem, onder invloed van hydrothermale activiteit onder invloed van onderzees vulkanisme. Vermalen umber wordt veel als pigment toegepast. Door de omber te branden ontstaat een donkerbruin pigment, dat ook bekendstaat als bergbruin. Het is in vele verfsoorten te gebruiken.

Oxyd bruin 1 kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020563
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Brown 6

Historie en toepassing:

19e eeuws

Bestaat grotendeels uit het kleurend vermogen van het rode ijzer-oxyde. Is een kunstmatig mineraal pigment.

Toepasbaar met alle bindmiddelen. Heeft een goed kleurend vermogen, is lichtecht en heeft een redelijke dekkracht. Is hittebestendig.

Pannen rood 1 kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020560
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Red 102

Historie en toepassing: 17e eeuws

Van terracotta klei worden onder andere dakpannen en tegels gebakken. Deze bevatten ijzeroxyde.

De kleur varieert van oranje tot warm bruin rood. Op windkracht worden op Verfmolen De Kat Oudhollandse dakpannen vermalen tot pannen rood.

Toepasbaar in olieverf, aquarelverf en acrylverf.

Siena gebrand 1 kg, Verfmolen de Kat

020561
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Red 102. Historie en toepassing: Oudheid.Wordt bereid door natuurlijke siena te gloeien in speciale ovens. Hierbij gaat de gele kleur over naar een mooie, warme rood bruine kleur. Kan overal mee worden gemengd. Is hittebestendig. Sienna (from Italian: terra di Siena, "Siena earth") is an earth pigment containing iron oxide and manganese oxide. In its natural state, it is yellow-brown and is called raw sienna. When heated, it becomes a reddish brown and is called burnt sienna. It takes its name from the city-state of Siena, where it was produced during the Renaissance. Along with ochre and umber, it was one of the first pigments to be used by humans, and is found in many cave paintings. Since the Renaissance, it has been one of the brown pigments most widely used by artists.

Siena ongebrand 1kg Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020564
Gewicht in G oder Kg: ..

Rauwe sienna of sienna naturel is een pigment met een bruinachtige kleur, dat gebaseerd is op een kleisoort, een limoniet, die in de omgeving van het Italiaanse Siena gevonden wordt. In het Italiaans heet het pigment terra di Siena. Het pigment is dan ook een aardkleur. De naam rauwe sienna staat in tegenstelling tot gebrande sienna, dat uit de rauwe sienna kan worden verkregen door verhitting. Rauwe sienna is gehydrateerd waardoor het transparant is en als een glacerende kleur kan worden gebruikt in de schilderkunst. De geelbruine kleur van sienna is afkomstig van ijzeroxides. Naast de gele- en rode okerkleuren is sienna één van de eerste pigmenten die de mensheid heeft gebruikt, en het wordt derhalve veel in grotschilderingen aangetroffen.

Smaragd groen licht 1 kg, Verfmolen de Kat

Verfmolen de Kat
enkele dagen
020354
Gewicht in G oder Kg: ..

C.I. Pigment Green 7/ Pigment White 18

Historie en toepassing:

20e eeuws

Afkomstig van phatalo groen en krijt.

Toepasbaar voor alle technieken.

Zinkoxid, 1 Kg in Eimer, Papermill, bis Ende Stock

Papermill
enkele dagen
020279
Gewicht in G oder Kg: ..

Zinkoxid (ZnO) ist eine chemische Verbindung aus Zink und Sauerstoff, die einerseits farblose, hexagonale Kristalle bildet oder andererseits, aufgrund der Lichtbrechung bei sehr kleinen Kristallen, als lockeres, weißes Pulver vorliegt. Die traditionelle Bezeichnung Zinkweiß (Chinesischweiß, Ewigweiß, Schneeweiß) stammt von der Verwendung als weißes Farbmittel in Malerfarbe.Zinkoxid wird unter der Bezeichnung Zinkweiß als Pigment genutzt. Daneben findet man auch Bezeichnungen wie Chinesischweiß, Ewigweiß oder Schneeweiß. Im Gegensatz zu Bleiweiß-Anstrichen ist es schwefelwasserstoff- und lichtbeständig, aber weniger deckend. Daher wurden als Malerfarbe oft Mischungen aus Blei- und Zinkweiß verwendet. Zinkweiß ist mit allen Pigmenten gut verträglich. Alkalische Bindemittel sollten aber vermieden werden, da die Gefahr einer Zinkatbildung besteht.