Cranfield Caligo Safe Wash Conditioners,
toevoegmiddelen om de eigenschappen te veranderen.
Ook van andere fabrikanten

Caligo "Safe Wash" Hoogdrukinkten zijn op oliebasis, maar voorzien van een emulgator, waardoor ze veilig kunnen worden schoongemaakt met zeep en water. Dus je hebt geen oplosmiddelen nodig om de inkten te verwijderen. Deze inkten zijn geschikt voor alle soorten hoogdruk, zoals houtsnede, houtgravure, typografie en linosnede.
Standaard is er al een kleine hoeveelheid droger toegevoegd (minder dan 1%), maar als het sneller moet drogen kan er een kleine hoeveellheid kobaltdroger of mangaandroger worden toegevoegd. Voor wat betreft de lichtechtheid; alle inkten scoren 6 of hoger op de Blue Wool Scale.

Klik op de volgende links voor meer informatie:

!

Cranfield Caligo Wiping Compound, Tack reducer, 500 gr. WTC 83756

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015880
Peso: ..

De Cranfield Wiping Compound & Tack reducer is a multi purpose toevoegmiddel die voor al de Cranfield inkten op oliebasis kan worden gebruikt, inclusief de reeks Caligo inkten. Het zal de tack (kleefkracht) van de inkt verminderen maar de verdere kenmerken van de inkt handhaven. Het maakt het afslaan ook gemakkelijker. Het maakt de inktoverdracht gemakkelijker , zelfs als er zonder pers en op moeilijk papier wordt gedrukt. Het bevat enig minerale olie en daarom maximaal 3% (qua volume) toevoegen.
LET OP. Dit product kan ook als alternatief worden gebruikt voor de Easy Wipe van Graphic Chemical. Het is geschikt voor alle etsinkten op oliebasis.

Cranfield Caligo Liquid Cobalt Drier 6%, 1 liter

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015881
Peso: ..

Product Referentie

WTM00808

Afmetingen flacon

8 x 12 cm ,hoogte 17 cm

Inhoud

1 Liter

Gewicht

900 gram

Voeg een klein beetje toe aan de inkt, om deze sneller te laten drogen. Een toevoeging van 1% in normaal gesproken genoeg. Gebruik het met mate, overdadig gebruik heeft een averechts effect op de droogtijd. Meng de vloeistof goed voor gebruik. Gebruik altijd bescherming voor de handen en ogen. Werk in een goed geventileerde omgeving.

Cranfield Caligo Print Fix Medium, 435 gram

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015882
Peso: ..

Product Referentie

WTC 83672

Afmetingen pot

Ø 10 x 9 cm

Inhoud

430 gram

Gewicht

480 gram

Vergelijkbaar met Caligo Wiping Compound/tack reducer. Het maakt de inktoverdracht op ruw, droog of "algemeen moeilijk papier" gemakkelijker, zeker als je zonder pers werkt. Het voorkomt "vlekken". Het voorkomt ook het "plukken" zoals dat kan gebeuren met heel zacht papier. (losomende papiervezels tijdens het drukken). Voeg maximaal 5% toe.

Cranfield Caligo Safe Wash Oil 250 ml

Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015883
Peso: ..

Product Referentie

WTCI83948

Afmetingen pot

Ø 8 x 9 cm

Inhoud

250 ml

Gewicht

270 gram

De speciale wasbare olie die aan de Safe Wash Inkten kan worden toegevoegd om de inkt dunner te maken. De inkt wordt dunner, de viscositeit wordt kleiner, het wordt meer vloeibaar en vergroot de transparantie.
Dit toevoegmiddel is gemaakt van dezelfde lijnzaadolie die we gebruiken voor de Safe Wash Inkten. Het is daarom meer "olie-achtig" dan "inkt-achtig". Als je de transparantie wilt vergroten maar verder te eigenschappen niet wilt veranderen, is het beter om Safe Wash Extender te gebruiken. Caligo Safe Wash Oil is Ideal voor Monotypes en Carborundum drukken als het nodig is om de inkten te verdunnen.
Ook te gebruiken voor viscositeits-druk om een inkt dunner te maken.

Secador Graphic Chemical, Cobalt, 1 pinta 0,5 kg #13570

Graphic Chemical
Voorraadartikel, enkele dagen
020008
Peso: ..

El secador Cobalt se agrega a las tintas para acelerar el secado. Se debe agregar poco, porque con demasiado se obtiene lo opuesto: la tinta nunca se seca.

diametro lata 8,5 cm
altura lata 10 cm

Joop Stoop, Secador, Manganeso / Cobalto, 100 ml

Joop Stoop
Unas dias. Si no está en stock, es posible un tiempo de entrega de varios semanas
015955

El secador 2003 combina cobalto y manganeso secadores: cobalto acelera el secado de la superficie de la película de tinta, mientras que las obras de manganeso en capas. Añadir no más de 2 o 3 por ciento del producto a la tinta. Cabe señalar que la adición de cantidades más grandes de ninguna manera a mejorar el proceso de secado; un secador en estado puro no se seque del todo. Esta secadora mezcla de manganeso (2 partes) y cobalto (1 parte).

Cobalt drier, Secante de cobalto, botella 100 ml, Hawthorn

Hawthorn
Unas dias. Si no está en stock, es posible un tiempo de entrega de varios semanas
016482
Peso: ..

(google translate) Ahora en botella fácil aplicación. Añadir 2% máx. La tinta piel una vez añadido. Añadir al imprimir Filma gruesa de tinta. Añadir al imprimir sobre fims secas o tinta y papeles menos absorbentes y tableros

Magnesium Carbonaat 600 ml

Polymetaal
Voorraadartikel, enige dagen
030101
Peso: ..

Een licht poeder dat body geeft aan lithografische inkten en etsinkten. De inkt wordt er stijver van. Veel lithografen gebruiken dit materiaal in het bevochtigingswater (voor steen of plaat). De steen of plaat blijft daardoor schoner. Gebruik een stofmasker.

Gewicht 0,2 kg. Diameter 10 cm. hoogte 15 cm