Akua toevoegmiddelen (conditioners) voor Akua Liquid Pigment (inkten voor Monotype)

Conditioners voor Akua Kolor (Monotype)

  • Extender wordt gebruikt om (iets) uitgedroogde Akua Kolor te herstellen.
  • Tack Thickener wordt gebruikt om de inkt een diepere glans te geven en om zonder pers af te drukken. Giet de Akua Kolor langzaam in de Tack Thickener; het is altijd gemakkelijker om een dunnere vloeistof te mengen in een dikkere vloeistof.
  • Om een dikkere transparante inkt te maken, voeg Akua Kolor aan Transparent Base toe.
  • Voeg Retarder toe aan Akua Kolor om de droogtijd te verlengen en daarmee de bewerkingstijd.
  • Gebruik Blending Medium om een "gewassen tekening effect" te krijgen.
  • Akua Oil Converter kan op een monotype aangebracht om de kleuren te verdiepen en een "zijdeglans" effect te krijgen.

!

Akua Tack Thickener (tack épaississant) , 119 ml AK4M

020304
Poids: ..
!

Tack Thickener maakt de inkt "korter" en dikker en verdiept de keur. Het kan worden gebruikt om een dikkere laag Akua-kolor op een monotype plaat aan te brengen. Het is licht amberkleurig en gelei-achtig. Schoonmaken met water en zeep. Het is niet zo dik als Transparent Base of Akua Intaglio inkt.

Akua Retarder (retardateur de séchage) , 119 ml AK1M

020301
Poids: ..
!

Retarder heeft twee toepassingen. Het maakt de inktoverdracht op droog papier eenvoudiger. Het vertraagt ook het drogen van de inkt op de monotype plaat en verlengt zodoende de bewerkingstijd. Het is een heldere vloeistof en heel bruikbaar bij erg hoge of erg lage werktemperaturen. Het werkt ook als een "scheidingslaag" voor monotypes waarbij viscositeitsdruk gebruikt wordt. Schoonmaken met water en zeep. Niet gebruiken voor Akua Intaglio.

Akua Blending Medium (medium de mélange) . 119 ml AK2M

020302
Poids: ..
!

"Blending Medium" ("meng-middel") wordt gebruikt om het effect van een gewassen tekening te krijgen bij Akua Kolor of Akua Intaglio. Het is een heldere vloeistof en iets dunner dan retarder. Het werkt ook als een "scheidingslaag" voor monotypes waarbij viscositeitsdruk gebruikt wordt. Schoonmaken met water en zeep.

Akua Extender , (extenseur) 119 ml AK3M

020303
Poids: ..
!

Extender wordt gebruikt om de eigenschappen van iets uitgedroogde Akua Kolor weer te herstellen. Het is vloeibaar en licht amberkleurig. Het werkt ook als een "scheidingslaag" voor monotypes waarbij viscositeitsdruk gebruikt wordt. Schoonmaken met water en zeep. Niet gebruiken bij Akua Intaglio.

Akua Inaglio encre taille douce Modificateur Base Transparent IITB, boîte 237 ml

015610
Poids: ..
!

Transparent Base verdikt de inkt en maakt de inkt transparanter. Het kan zowel voor Akua Kolor (monotype) als Akua Intaglio (diepdruk) gebruikt worden. Door Akua Kolor aan Transparent Base toe te voegen, ontstaan nieuwe kleuren. Transparent Base is amberkleurig en gelei-achtig. Schoonmaken met water en zeep.

Akua Intaglio modificateur "Release Agent" boîte 237 ml

020305
Poids: ..
!

Release Agent heeft drie toepassingen:
1) Het wordt gebruikt om een schildering met Akua Kolor op een plaat te "lossen" bij het afdrukken van monotypes met behulp van een Pin Press.
2) Het wordt gebruikt voor "spook-afdrukken". Een "spook-afdruk" is de tweede afdruk van een monotype plaat, die slechts één keer is ingeinkt. Het is dus een "lichte" versie van dezelfde afbeelding. Door "Release Agent" over de plaat te rollen, wordt de overdracht van de resterende inkt op papier bevorderd.
3) Release Agent helpt om de Metallische inkten "zachter" te maken zodat het gemakkelijker van de plaat loslaat op het papier. Rol de Akua Release Agent over de metallische inkt dat om de plaat was aangebracht.
Release Agent ziet er wit uit in de pot, maar op plaat is het helder en kleurloos. het heeft een boterachtige consistentie en kan worden schoongemaakt met afwasmiddel.