Plantaardige verfstoffen, verfmolen de Kat, kleine hoeveelheden

!

Alkannetwortel 200 gram

020620
C.I. Natural Red 20. Historie en toepassing: Oudheid. Is een inheemse plant uit Zuid-Europa. De schors van de wortelstok bevat de kleurstof. Het is Alkanna rood. Toepasbaar voor het kleuren van wol en zijde. Het is wateroplosbaar en gedeeltelijk in alcohol. Het aantal en soort beitsmiddel bepaalt de kleurtint.
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..

Annattozaad 200 gram

020621
C.I. Natural Orange 4. Historie en toepassing: Oudheid. Is afkomstig van de inheemse tropische Uruku boom. De zaden worden gewonnen uit zogenaamde zaadkokers die openspringen en zorgen voor gemiddeld 80 zaden per koker. Toepasbaar voor het verven van textiel. Oplosbaar in hydrosulfiet en vet met potas en aluin. Het aantal en soort beitsmiddel bepaalt de kleurtint.
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..

Cochenille gemalen, 50 gram

020623
C.I. Natural Red 4 Historie en toepassing: 16e eeuws. Is een rode kleurstof verkregen uit de bevruchte wijfjes van de cochenille schildluis die op bepaalde cactussoorten leven op de Canarische eilanden.
Toepasbaar voor het verven van wol en zijde. Het is een purper, fel rode kleur. Krijgt een mooie kleur met beitsmiddel tincloride. Het aantal en soort beitsmiddel de kleurtint.
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..

Cutch of Cachou 200 gram

020624
C.I. Natural Brown 3

Historie en toepassing:
Oudheid
Is een extract afkomstig van het kernhoutvan de Acacia boom uit tropiche gebieden.
Toepasbaar voor het verven van wol, zijde en leder. Bruinige tint.
Het is wateroplosbaar. Ook te gebruiken voor het conserveren van netten en zeilen. Het aantal en soort beitsmiddel bepaalt de kleurtint.
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..

Perzische bes onrijp ongemalen 200 gram

020634
C.I. Natural Yellow 13
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..

Quercitron of Ververs-eik 200 gram

020635
C.I. Natural Yellow 10

Historie en toepassing:
Oudheid
Is afkomstig van schors, jonge stammen en twijgen van de eikenboom uit het noorwesten van het Zwarte Woud.
Toepasbaar voor het verven van wol en voor het natuurlijk looien van leder. Het is een bruinachtige kleurstof. Het aantal en soort beitsmiddel bepaalt de kleurtint.
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..

Sandelhout 200 gram

020637
C.I. Natural Red 22. Historie en toepassing: Oudheid Is donker rood kernhout, afkomstig uit Zuidoost-Indië en de Filippijnen. Het is een roodachtige kleurstof. Toepasbaar voor het verven van wol en zijde. Het aantal en soort beitsmiddel bepaalt de kleurtint.
enkele dagen
Gewicht in g of kg: ..