!

Typografische proefpers RP-20 A-4-formaat

Polymetaal
Voorraaratikel, kan enige weken duren
125100
Weight: kg

technische gegevens:

Maximum drukformaat

21x30cm

Maximum hoogte van de drukvorm (karakters, houtsnede, lino-snede)

2,5cm

Totale lengte van de pers

45cm

Totale breedte van de pers

30 cm

Totale hoogte van de pers

15cm

Diameter van de met rubber beklede rol

4cm

Gewicht van de pers

25 kg

Afmetingen van de pers met standaardverpakking

61x46x31cm

Gewicht van de pers in standaardverpakking

30 kg

Als de pers niet met een pakketvervoerder verstuurd wordt en als de pers op een pallet via wegtransport in Europa vervoerd moet worden, klik dan op de pallet rechts. U komt dan op de palletpagina en voegt deze pallet (60x80x47cm) aan uw mandje toe.


Pallet omwikkeld met karton en plastic. Levering deur tot deur

Als de pers niet met een pakketvervoerder verstuurd wordt en als de pers in een krat via zeevracht wereldwijd vervoerd moet worden, klik dan op de krat rechts. U komt dan op de kratpagina en voegt deze krat (60x80x47cm) aan uw mandje toe.


Houten krat. Levering tot haven van bestemming CFR. Excl. eventuele fumigatie

Deze pers is afgeleid van de proefpers, zoals die in drukkerijen werd gebruikt om het zetsel te kontroleren en een drukproef te maken. Uiteraard is deze pers te gebruiken voor lino- en houtsnedes, maar de drukeigenschappen komen het beste tot uiting in het drukken met lettermateriaal. Eventueel kunnen zethaken en loden letters worden bijgeleverd. De pers is gebouwd met een standaarddrukhoogte van 25 mm. Kleine hoogteverschillen t.g.v. andere letterhoogtes kunnen worden gecompenseerd door ondervulling met papier. Voor grotere verschillen dient men de meegeleverde stalen vulplaat van 1,25 mm dik te gebruiken. Voor bet opsluiten van het zetsel wordt een klembalk meegeleverd die tussen de zijvlakken van de drukplaat kan worden vastgeklemd. Na het monteren van het lettermateriaal en het ininkten kan het papier tussen de papierklem worden vastgezet. De rol wordt, over het zetsel, altijd in een richting van de papierklem af, bewogen. Door de rubberen bekleding van de drukrol leiden kleine oneffenheden in het zetsel niet tot problemen. De stalen druktafel is aan de bovenkant perfekt vlak geschaafd zodat het zetsel onder elke druk vlak blijft. De rol beeft een zuivere rechtgeleiding over de druktafel. Eventuele speling in de rechtgeleiding, die in de loop der jaren zou kunnen ontstaan, is te elimineren door speciale stelschroeven. De rolpers is zwaar uitgevoerd en hoeft derhalve niet op een tafel o.i.d. te worden vastgeschroefd.


Transport:
  • U kunt de pers in Leiden komen ophalen
  • Soms is het mogelijk dat we de pers zelf komen brengen
  • De pakketvervoerder DPD kan de pers in 2 pakketten vervoeren, gezien het maximale pakketgewicht van 31 kg dat zij hanteren.
  • De pakketvervoerder UPS kan de pers wel als 1 pakket leveren
  • Levering met wegtransport (DSV). (Europa).Voeg dan hier boven pallet aan uw bestelling toe.Op die manier kan automatisch een schatting van de totaalprijs worden berekend.
  • Levering met zeevracht .(buiten Europa) Voeg dan hier boven een krat aan uw bestelling toe, om automatisch een schatting van de totaalprijs te krijgen.

Links:

  • Gebruiksaanwijzing
  • Extra grote foto