Plastic platen 0,5mm dik voor droge naald en monotype

Toepassingen
De plastic platen hebben een gladde bovenkant en een gladde onderkant. Ze worden o.a. gebruikt voor "droge naald". Ideaal om te leren etsen, voor scholen, instellingen, enz. Met een scherpe punt kunnen er lijnen in met materiaal worden getekend. Dat kan met een "spijker" of met een etsnaald, alles wat een lijn kan maken in het materiaal is bruikbaar.
Daarnaast vinden deze platen veel toepassing in Monotype. Beteken de plaat, beschilder de plaat en druk de plaat af. Het afdrukken kan op verschillende manieren; Met een etspers of met een grote (rubberen) rol. Akua heeft daar zelfs een speciaal gereedschap voor ontwikkeld. (Zie bij gereedchap voor Monotype)
Eigenschappen
Het materiaal is van transparant PVC gemaakt, 0,5mm dik. Soms wordt ook perspex voor dit doel gebruikt. Perspex is wat harder dan PVC, maar heeft als nadeel dat het gemakkelijk breekt. PVC is breder toepasbaar.
Kortingen
Bij grotere aantallen wordt korting verleend. Deze site berekent de kortingen automatisch.
Transport en verpakking
Kleinere formaten, tot 20 x 30 cm, hebben geen speciale verpakking nodig. Grotere platen, als pakket verstuurd met de Post of DPD, hebben bescherming nodig tijdens het transport. U kunt daarom, rechts op deze pagina, klikken op "toevoegen mutiplex verpakking"

detail van de plastic platen

Op Internet zijn video's te vinden over het gebruik van plastic platen. Klik hier voor de video's op Youtube.

Klik hier voor meer informatie over plastic platen voor monotype