Akua toevoegmiddelen (conditioners) voor Akua Liquid Pigment (inkten voor Monotype)

Conditioners voor Akua Kolor (Monotype)

  • Extender wordt gebruikt om (iets) uitgedroogde Akua Kolor te herstellen.
  • Tack Thickener wordt gebruikt om de inkt een diepere glans te geven en om zonder pers af te drukken. Giet de Akua Kolor langzaam in de Tack Thickener; het is altijd gemakkelijker om een dunnere vloeistof te mengen in een dikkere vloeistof.
  • Om een dikkere transparante inkt te maken, voeg Akua Kolor aan Transparent Base toe.
  • Voeg Retarder toe aan Akua Kolor om de droogtijd te verlengen en daarmee de bewerkingstijd.
  • Gebruik Blending Medium om een "gewassen tekening effect" te krijgen.
  • Akua Oil Converter kan op een monotype aangebracht om de kleuren te verdiepen en een "zijdeglans" effect te krijgen.

!

Akua Tack Thickener (pegajosa espesante) , 119 ml AK4M

Akua Speedball
Voorraadartikel. Levertijd enkele dagen
020304
Peso: ..

Tack Thickener maakt de inkt "korter" en dikker en verdiept de keur. Het kan worden gebruikt om een dikkere laag Akua-kolor op een monotype plaat aan te brengen. Het is licht amberkleurig en gelei-achtig. Schoonmaken met water en zeep. Het is niet zo dik als Transparent Base of Akua Intaglio inkt.

Akua Retarder (secado retardante) , 119 ml AK1M

Speedball
Voorraadartikel. Levertijd enkele dagen
020301
Peso: ..

Retarder heeft twee toepassingen. Het maakt de inktoverdracht op droog papier eenvoudiger. Het vertraagt ook het drogen van de inkt op de monotype plaat en verlengt zodoende de bewerkingstijd. Het is een heldere vloeistof en heel bruikbaar bij erg hoge of erg lage werktemperaturen. Het werkt ook als een "scheidingslaag" voor monotypes waarbij viscositeitsdruk gebruikt wordt. Schoonmaken met water en zeep. Niet gebruiken voor Akua Intaglio.

Akua Blending Medium (medio de mezcla) . 119 ml, AK2M

Speedball
Voorraadartikel, levertijd enkele dagen
020302
Peso: ..

El medio mezclador "Blending Medium" se usa para crear efectos de aguadas con el Akua Kolor o Akua Intaglio. ES un líquido claro un poco más ligero que el retardador. Mezclándolo también actúa como un reforzador para trabajos de monotipos con viscosidades. Se limpia con agua.

Akua Extender (extensor, extendedor) , 119 ml AK3M

Speedball
Voorraadartikel. Levertijd enkele dagen
020303
Peso: ..

El extendedor

"Extender" se utiliza para reconstituir el Akua Liquid Pigment que se ha espesado en la paleta demasiado tiempo. Es un medio de color ambar de consistencia líquida. También actúa como un reforzador para trabajos de monotipos con viscosidades. Se limpia con agua.

Akua Intaglio tinta de grabado Modificador Base transparente IITB, lata 237 ml

Akua Speedball
Voorraadartikel, levertijd enkele dagen
015610
Peso: ..

Transparent Base verdikt de inkt en maakt de inkt transparanter. Het kan zowel voor Akua Kolor (monotype) als Akua Intaglio (diepdruk) gebruikt worden. Door Akua Kolor aan Transparent Base toe te voegen, ontstaan nieuwe kleuren. Transparent Base is amberkleurig en gelei-achtig. Schoonmaken met water en zeep.

Akua Intaglio modificador "Release Agent" lata 237 ml

Akua Speedball
Voorraad. Enkele dagen
020305
Peso: ..

Release Agent heeft drie toepassingen:
1) Het wordt gebruikt om een schildering met Akua Kolor op een plaat te "lossen" bij het afdrukken van monotypes met behulp van een Pin Press.
2) Het wordt gebruikt voor "spook-afdrukken". Een "spook-afdruk" is de tweede afdruk van een monotype plaat, die slechts één keer is ingeinkt. Het is dus een "lichte" versie van dezelfde afbeelding. Door "Release Agent" over de plaat te rollen, wordt de overdracht van de resterende inkt op papier bevorderd.
3) Release Agent helpt om de Metallische inkten "zachter" te maken zodat het gemakkelijker van de plaat loslaat op het papier. Rol de Akua Release Agent over de metallische inkt dat om de plaat was aangebracht.
Release Agent ziet er wit uit in de pot, maar op plaat is het helder en kleurloos. het heeft een boterachtige consistentie en kan worden schoongemaakt met afwasmiddel.