Akua Intaglio, Speedball, Toevoegmiddelen

Akua-Intaglio inkt is de eerste "water-based" inkt voor diepdruk. Het is een aanwinst voor elke graficus die met materialen wil werken die minder belastend zijn voor zichzelf en de (werk)omgeving. De inkt heeft een hoog percentage pigment en is gemaakt met op gom gebaseerde bindmiddelen. Hiermee kunnen scherpe afdrukken worden gemaakt op bevochtigd papier. Het papier kan na het drukken direct weer worden bevochtigd voor de volgende drukgang. Het is zelfs mogelijk om op niet bevochtigd papier te drukken, wat voordelen kan bieden bij het kleurendrukken. Het afslaan van de inkt is veel eenvoudiger dan met de traditionele, op olie gebaseerde diepdrukinkten.

!

Akua Intaglio tinta de grabado Modificador Base transparente IITB, lata 237 ml

Akua Speedball
Voorraadartikel, levertijd enkele dagen
015610
Peso: ..

Transparent Base verdikt de inkt en maakt de inkt transparanter. Het kan zowel voor Akua Kolor (monotype) als Akua Intaglio (diepdruk) gebruikt worden. Door Akua Kolor aan Transparent Base toe te voegen, ontstaan nieuwe kleuren. Transparent Base is amberkleurig en gelei-achtig. Schoonmaken met water en zeep.

Akua Mag Mix (Ink Stiffener, IIAO, refuerzo de tinta) lata 237 ml

Akua Speedball
Voorraad, enkele dagen
015740
Peso: ..

Ink Stiffener werd vroeger Oil Converter genoemd. Als het wordt gemengd met Akua Intaglio, voegt het "diepte" toe, en wordt de inkt dikker. Het heeft een helderwitte kleur en een dikke consistentie. Schoonmaken met afwasmiddel. Niet gebruiken in combinatie met Akua Kolor.

Akua Intaglio modificador "Release Agent" lata 237 ml

Akua Speedball
Voorraad. Enkele dagen
020305
Peso: ..

Release Agent heeft drie toepassingen:
1) Het wordt gebruikt om een schildering met Akua Kolor op een plaat te "lossen" bij het afdrukken van monotypes met behulp van een Pin Press.
2) Het wordt gebruikt voor "spook-afdrukken". Een "spook-afdruk" is de tweede afdruk van een monotype plaat, die slechts één keer is ingeinkt. Het is dus een "lichte" versie van dezelfde afbeelding. Door "Release Agent" over de plaat te rollen, wordt de overdracht van de resterende inkt op papier bevorderd.
3) Release Agent helpt om de Metallische inkten "zachter" te maken zodat het gemakkelijker van de plaat loslaat op het papier. Rol de Akua Release Agent over de metallische inkt dat om de plaat was aangebracht.
Release Agent ziet er wit uit in de pot, maar op plaat is het helder en kleurloos. het heeft een boterachtige consistentie en kan worden schoongemaakt met afwasmiddel.

Akua Blending Medium (medio de mezcla) . 119 ml, AK2M

Speedball
Voorraadartikel, levertijd enkele dagen
020302
Peso: ..

El medio mezclador "Blending Medium" se usa para crear efectos de aguadas con el Akua Kolor o Akua Intaglio. ES un líquido claro un poco más ligero que el retardador. Mezclándolo también actúa como un reforzador para trabajos de monotipos con viscosidades. Se limpia con agua.