Cranfield Caligo Safe-Wash hoogdruk-inkt

 Wateremulgeerbare hoogdrukinkt op oliebasis voor alle hoogdruktechnieken - houtsnede, houtgravure, linosnede, boekdruk. Ook geschikt voor drukken met fotopolymeerplaten. In verwerking en drukken is deze inkt identiek aan traditionele boekdrukinkt, maar Caligo Safe-Wash boekdrukinkt is, in tegenstelling tot andere wateroplosbare drukinkt, op olie gebaseerd. De inkt bevat geen schadelijke oplosmiddelen.

 De drukinkten zijn zeer lichtbestendig en beschikken over een hoog pigmentgehalte. Van de 19 tinten waaruit gekozen kan worden, zijn 12 kleuren mono pigmenteerd. Alle kleuren zijn uitstekend onderling te mengen. Caligo Safe-Wash boekdrukinkten zijn relatief compact, de hardheid van de inkt kan door toevoeging van Caligo Safe-Wash Transparant Extender veranderd worden. Zo kan ook de transparantie gewijzigd worden. U kunt de droogtijd verkorten door een traditionele droger voor inkten op oliebasis toe te voegen (cobalt mangaan droger <1%).

 Verwerking: Gebruik Caligo Safe-Wash boekdrukinkt net zoals traditionele hoogdrukinkt. Let er alleen op uw drukpapier niet te nat te maken. Om de inkt te verwijderen, brengt u eerst vloeibare zeep aan op het gekleurde oppervlak. Met een penseel werkt u de zeep grondig in de inktresten. Vervolgens afspoelen met warm water. Om de inktresten volledig te verwijderen, kunt u het beste een penseel, spons of sterk papier gebruiken.