Bedankt voor de aanschaf van de Speedball® Gel Printing Kit!

Met deze set kun je eenvoudig een reeks prachtige, unieke ontwerpen maken voor gemengde mediakunst, kaarten maken, journaling, scrapbooking, woondecoratieprojecten en nog veel meer. We raden elke artiest aan even de tijd te nemen om de tips en trucs op de volgende pagina's te lezen om hun printervaring en -resultaten te maximaliseren.

Creating een Gel-drukplaat

  • De Speedball®-gel-drukplaat is ontworpen voor gebruik met een reeks producten en is bij uitstek geschikt om te drukken met: Speedball® hoogdrukinkten (wateroplosbaar of Printmasters®), Speedball® zeefdrukinkten (stof of acryl) en Akua Intaglio™ en Akua Liquid Pigment™-inkten.
  • Speedball®-gel-drukplaten kunnen ook worden gebruikt om te drukken met acryl- of olieverf en kleurstoffen.
  • We raden Speedball® Soft Rubber Brayers (Regular of Pop-in™) aan om het gewenste medium op de gelplaat aan te brengen.
  • De gel-drukplaat hoeft tussen het bedrukken en nabewerken van de plaat niet gereinigd te worden. Vaak kunnen de resterende inkt-/verfresten een extra en onverwachte dimensie geven aan toekomstige afdrukken als ze niet worden schoongemaakt.
  • Gebruik je creativiteit in hoe je je stempel drukt op je gel-drukplaat! Of u nu stencils, stempels, elementen uit de natuur (bijv. bladeren, enz.) of wattenstaafjes gebruikt, met Speedball Gel-drukplaten maak je unieke en opwindende ontwerpen, ongeacht het gereedschap.
  • Het wordt niet aanbevolen om op enigerlei wijze in uw gel-plaat te snijden. Houd de gel-plaat uit de buurt van open vuur of overmatige hitte.

REINIGING & OPSLAG

Het schoonmaken van de plaat kan eenvoudig worden gedaan met milde zeep (Pink Soap™ wordt aanbevolen! en water. U kunt ook babydoekjes, babyolie en/of handgel met ontsmettingsgel gebruiken. Dep het bord na het wassen droog. Zodra de gel plaat is schoongemaakt, raden we aan deze in de originele verpakking (inclusief plastic beschermfolie) te bewaren of op een gladde, schone, niet-poreuze ondergrond te leggen (stuk glas, bakplaat, enz.). absorberend oppervlak (zoals hout) Zorg ervoor dat voorwerpen die het oppervlak van de plaat kunnen deuken, beschadigen of krassen (bijv. vetvrij papier, plastic folie, gereedschap met scherpe uiteinden, enz.) uit de buurt van de plaat houden, aangezien deze erg gevoelig is.