Handgeschept papier van Moulin de Larroque

In deze papierfabriek, in de buurt van Bergerac in Frankrijk, wordt handgeschept papier gemaakt. Met tussenpozen gebeurt dit al enige eeuwen. In dit gebied waren vroeger veel papierfabrieken actief vanwege de uitstekende kwaliteit van het water.
Na een tijd van verval en leegstand, kocht Georges Duchêne de papierfabriek in 1972 en restaureerde het, begon opnieuw met de productie en gaf de papierfabriek z'n uitstekende internationale reputatie.
Ondanks de uitstekende kwaliteit van het papier bleek het niet eenvoudig te zijn om te concurreren met andere papierfabrieken die beschikken over rondzeefmachines, langzeefmachines e.d.
Na de dood van Georges Duchêne bleef de fabriek verweesd achter en werd het heel moeilijk om te overleven.
Een Schot, die z'n werkzame leven grotendeels in Hong Kong had doorgebracht als rechter, wilde na z'n pensionering in dit gebied gaan wonen. Hij trok zich het lot aan van de papierfabriek en besloot , zo rond 2010, om zich in te gaan zetten voor deze fabriek. Sinds die tijd is de productie stabiel. De papierfabriek verdient alle steun om overeind te blijven!
Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere papierfabriek.

Het is praktisch onmogelijk om de exacte papierkleur op een computerscherm weer te geven. Daarom is het aan te bevelen om een papiermonster te hebben.

!