Papiermonsters van Somerset

"SOMERSET", Papierfabriek ST. CUTHBERTS-INVERESK PLC

Papierfabriek St. Cuthberts is de enig overgebleven commerciële papierfabriek in de buurt van Wells, Somerset, in Engeland. De eerste papierfabriek op die plek draaide op waterkracht en op deze plek gebouwd vanwege het schone water van de rivier Axe. Het met de hand scheppen veranderde in de loop der tijd, en via vele eigenaren, naar een rondzeefmachine.

De verschil tussen de diverse Somerset papieren ligt in de oppervlaktestructuur, niet in de samenstelling van het papier. De samenstelling van alle Somersetpapieren is altijd dezelfde. Uiteraard kan de papierkleur verschillend zijn. Het oppervlak van het papier is verschillend, afhankelijk van het gebruikte vilt tijdens de productie. Onderstaand ziet u de vier oppervlaktestructuren van Somerset. Louter om de onderlinge structuur te vergelijken.

Somerset Book

geen duidelijke oppervlaktestructuur

Somerset Satin

Somerset Velvet

Somerset Textured

Somerset TexturedHieronder zijn de kleuren te zien, van "stralend wit", wit, gebroken wit, "buff", antique, krantenpapier grijs naar zwart. De Somerset papieren zijn altijd combinaties van kleur, oppervlaktestructuur, gewicht en formaat.

!

St. Cuthberts Mill, Somerset - Book Papers White (2 schepranden) 115 Gm² 18x23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027137
Gewicht: ..

Dit papier is van 100% katoen gemaakt en wordt veel gebruikt voor boeken in kleine oplages. Het papier is stabiel, gemaakt op een rondzeefmachine, het is sterk en zodanig gelijmd dat het zowel voor koud zetsel als heet zetsel gebruikt kan worden.

St. Cuthberts, Somerset, Satin White, (satijn wit) 250 gr. 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027107
Gewicht: ..

satinwhite = zijde-achtige structuur en 250 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Satin white (satijn wit) 300 gram 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027112
Gewicht: ..

satinwhite = zijde-achtige structuur en 300 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur.

St. Cuthberts Mill, Somerset Satin Soft White (fluweel zacht wit), 300 gram 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027179
Gewicht: ..

satinwhite = zijde-achtige structuur en 300 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken. Soft white = een soort gebroken wit, tussen "white" en "buff"

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Radiant White (fluweel stralend wit), 250 gram 18 x 23 cm papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027167
Gewicht: ..

Velvet radiant white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 250 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. Het papier is helder wit. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St, Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Radiant White (fluweel stralend wit), 330 gram 18 x 23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027182
Gewicht: ..

Velvet radiant white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 330 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. Het papier is helder wit. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken. Het papier heeft een zeer lange levensduur.

St. Cuthberts Mill, Somerset Velvet White (fluweel wit), 100% katoen, 250 gram 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027185
Gewicht: ..

Velvet white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 250 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet White (fluweel wit), 100% katoen, 300 gram. 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027142
Gewicht: ..

Velvet white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet, Soft White, 300 gr. 18x23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027170
Gewicht: ..

Velvet soft white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. soft white = gebroken wit. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen.

Somerset, Velvet, Antique, 250 gr. 18x23cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027154
Gewicht: ..

Velvet = fluweel. Het oppervlak heeft iets meer structuur dan satin. Antique refereert aan de kleur; iets creme met een tikkeltje grijs. 250 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

Somerset, Velvet, Newsprint Grey, 250 gr. 18x23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027150
Gewicht: ..

Velvet = fluweel. Het oppervlak heeft iets meer structuur dan satin. Newsprint Grey refereert aan de kleur; iets grijs met een tikkeltje creme. 250 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen.

Somerset, Textured, White, 300 gr. 18x23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027158
Gewicht: ..

Textured white; nog meer oppervlaktestructuur dan velvet-white. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

Somerset, Textured, Cream, 250 gr. 18x23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027173
Gewicht: ..

Textured cream (creme); nog meer oppervlaktestructuur dan velvet. 250 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

Somerset, Textured, Cream, 300 gr. 18x23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027176
Gewicht: ..

Textured cream (creme); nog meer oppervlaktestructuur dan velvet. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

Somerset verzameling alle papiermonsters

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027100
Gewicht: ..

St. Cuthberts Mill in Engeland maakt papier voor grafiek onder de naam "Somerset". In dit doosje vindt u een monster van alle Somersetpapieren. Formaat 127 x 127 mm (5"x5")